Aktualności i ogłoszenia

Racuchy jaglane z jabłkiem

Dzisiaj znowu proponujemy coś na słodko 🍪 , ale jednocześnie zdrowego – racuchy jaglane z jabłkiem 😉

Składniki:

  • woreczek ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 szklanka mleka
  • 3 jabłka
  • 5 łyżek mąki
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • olej.

Wystudzoną kaszę zmiksować z mlekiem (można zblendować). Dodać mąkę i sodę oczyszczoną – wymieszać. Jabłka obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do ciasta. Wsypać cynamon i dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i nakładać łyżką ciasto. Smażyć z obu stron aż racuchy się zarumienią. Odsączyć na ręczniku papierowym.
Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.
Smacznego! 😋

Podziel się

Facebook
Twitter
Email
Skip to content